Sinds 1987 is Drs. Frank Welkenhuysen ( 1966 ) werkzaam in de wereld van de kunsthandel, galeries en het veilingwezen. In 1993 studeerde hij als kunsthistoricus en iconoloog af aan de Rijksuniversiteit Utrecht.

Voor de vakgroep kunstgeschiedenis werkte hij enige jaren als conservator van de prenten- en tekeningencollectie.

In 1997 behaalde hij Cum Laude zijn examens voor de beediging als taxateur voor 17e tot en met 20e eeuwse schilderkunst en zijn beediging als makelaar voor 17e tot en met 20e eeuwse schilderkunst.

Sinds 1990 Frank Welkenhuysen als expert verbonden aan het AVRO televisieprogramma Tussen Kunst en Kitsch. Voor het programma  beoordeelt en bespreekt hij de 19e en 20e eeuwse schilderkunst.

Als taxateur, makelaar en adviseur treed Frank Welkenhuysen regelmatig op voor diverse musea, culturele instellingen particuliere- en  bedrijfscollecties.

Naast het taxeren van collecties beschouwt Frank Welkenhuysen het adviseren en begeleiden van particulieren bij de verwerving van een belangrijke en consistente kunstcollectie als het leukste en spannendste deel van zijn vak.

Sinds 1999 zijn de galerie en de kunstmakelaardij gevestigd in het 'Het Craentgen' aan de Lichte Gaard 3 te Utrecht. Dit charmante grachtenhuis is gelegen aan de Oude Gracht aan de voet van de Domtoren in het pittoreske hart van Utrecht. Hier maakt hij  met zijn passie voor kunst en onder de zakelijke moto's 'ga voor kwaliteit' en 'waar voor je geld' zijn gasten warm voor het verzamelen van kunst.

In de galerie worden met grote regelmaat interessante en spraakmakende exposities georganiseerd waar verzamelaars, kunstenaars, liefhebbers en belangstellenden altijd welkome gasten zijn.